Rubberboten zijn betaalbaar, draagbaar en gemakkelijk in gebruik. U kunt ze gebruiken als extra tender aan boord of als zelfstandige boot. Over het algemeen zijn er bij de aanschaf van een opblaasbare rubberboot verschillende vloertypes waaruit u kunt kiezen: latten, opblaasbaar, aluminium of glasvezel. Eén van de meest voordelige en praktische vloertypes is de lattenbodem, welke u uiteraard ook in ons assortiment kunt vinden. Deze tenders zijn voorzien van een vloer van houten latten of van kunststof latten. Dit heeft meerdere voordelen, zoals stabiliteit, stevigheid en gemak in gebruik.
Voordelen van latten als bodem
Bij een rubberboot met een lattenbodem worden houten of kunststof latten overdwars in de bodem van de boot geschoven. Het voordeel van een lattenbodem is dat dit deel van de boot niet hoeft te worden opgepompt. Daardoor is de boot sneller klaar voor gebruik. Daarnaast geven de latten extra stevigheid aan de boot en blijft de vorm van de boot goed behouden. Ook is de bodem minder gevoelig voor lekkages, wat de tender geschikt maakt voor vissen. Ook een groot voordeel is dat de stijve lattenbodem de onderkant van de boot helemaal vlak maakt, waarvoor de boot stabiel in het water ligt. Ten slotte is deze type bodem handig in gebruik. Na gebruik kunt u de lattenbodem weer verwijderen en is de opblaasbare boot zeer compact opvouwbaar. Dat maakt hem ideaal als extra boot op boten met beperkte bergruimte! Onze Arimar Roll boten met lattenbodem van hout worden bovendien geleverd in handige draagtas: ideaal voor vervoeren en opbergen.
Rubberboot met lattenbodem gebruiken
Een rubberboot met lattenbodem is snel klaar voor gebruik. Wanneer de boot is uitgepakt, plaatst u eerst de lattenbodem in de boot volgens de instructies van de fabrikant. Meestal moet u de latten uitvouwen en overdwars in de daarvoor bestemde sleuven plaatsen. Blaas de boot op met behulp van een luchtpomp. Deze wordt bij onze Arimar Roll rubberboten standaard meegeleverd. Houd de luchtdruk aan zoals in de handleiding staat vermeld. Over het algemeen moet de boot stevig aanvoelen, maar niet te strak. Bevestig tenslotte de buitenboordmotor, roeispanen of andere onderdelen/accessoires volgens bijgeleverde instructies. Voor de veiligheid kunt u eerst controleren op lekken, voordat u de boot in het water legt. Smeer een sopje van water en afwasmiddel op de naden en verbindingen en controleer op luchtbellen. Is alles in orde, dan kunt u de boot te water laten en genieten van het varen!